Zoom, İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Kullanıcıların Kullanımına Açtı
Video konferans uygulamaları , Covid-19’un patlak vermesiyle birlikte tüm dünya çapında çalışanların ve öğrencilerin yoğun bir şekilde kullandığı bir platform haline gelen Zoom . Her gün yüz binlerce kişinin aktif olarak kullandığı bir yer olunca hem iyi hem de kötü yanları kendini göstermeye başladı.
Zoom, geçtiğimiz haftalarda çeşitli güvenlik sorunları ve sunucu sorunlarıyla gündeme geldi. Güvenliği artırmak için son olarak iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini kullanıma açtı.



İki faktörlü kimlik doğrulama özelliği tüm kullanıcılara açıldı:
Zoom’a gelen iki faktörlü kimlik doğrulama özelliği, yalnızca ücretli servisinden yararlanan kullanıcılara değil, aksine ücretsiz şekilde yararlanan kullanıcılar için de aktifleştirildi. Yeni özellik hem masaüstü uygulaması hem tarayıcı uygulaması hem de mobil uygulamada kullanılabilir oldu.
İki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini aktifleştiren kullanıcılar, Google Authenticator, Microsoft Authenticator veya FreeOTP gibi belirli bir süreyle tek kullanımlık şifreler sağlayan uygulamalardan yardım alabilirler. Bu uygulamalar yerine Zoom’un kendilerine SMS veya aramayla kod göndermelerini talep edebilirler.